Engellerin aşıldığı, Down cafe

Sizlere bir cafeden bahsetmek istiyorum.Bu cafenin farkı çalışanlarının Down sendromlu olması.Size servis yaparken karşılığında sadece sevgi bekleyen çalışanların olduğu özel bir yer burası.

Şişli Belediyesinin desteklediği proje, kendi çocuğu da Down Sendromlu olan Saruhan Singen'in kişisel gayretiyle açılan cafe, Mecidiyeköy Profilo alışveriş merkezine 20 metre mesafede.

Down sendromu, genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan duruma verilen isimdir. Down sendromu sık sık zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir.  'Türkiye'de ortalama her canlı 700 doğumdan birinde Down Sendromu sorununa rastlanıyor.
Ülkemizde evlere hapsedilmiş binlerce engelli insanlardan sadece bir kaçı bu gibi projeler sayesinde topluma kazandırılıyor.Umarım bu gibi cafelerin sayısı artar.Cafede çalışanların yüzündeki mutluluk ifadesini görmenizi özellikle görmenizi isterim.
Down Cafe yetkilisi Sibel Burunsuz sponsor sıkıntısı çektiklerini belirtti.Sibel hanım ayrıca yemeklerini karşıladıkları sözde şirket kuran bazı insanlar tarafından dolandırıldığını söylediğinde bu kadarı da olmaz dedim.Yardımı bırak böyle bir sosyal sorumluluk örneği projesini dolandırmak nasıl bir ruh haliyle bağdaşır yorumu sizlere bırakıyorum.

Şehrin göbeğindeki bu cafeye gitmeniz onları çok mutlu edecektir.Onların engelleri aşması için sizlerin desteğine ihtiyacı var.Zaman ayırıp cafeyi mutlaka ziyaret edin.Sizleri konuk etmek için bekliyorlar.





Yorumlar

Popüler Yayınlar