Eleni vintage

İfw 2012 yaklaşırken İstanbul moda kenti olma yolunda hızla ilerliyor.Nişantaşı'na alternatif olarak yenilenen yapısıyla Beyoğlu bir çok tasarımcıyı kendisine çekiyor.Galata ile başlayan bu akım çevre semtlere hızla yayılıyor.Beyoğlunda restore edilen binalar çevre düzenlemesi yapılan sokaklar , tarihi atmosferiyle Beyoğlu artık moda merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.Tabi bu ilgi emlak fiyatlarını üçe katlamasına sebep oluyor.Bir çok bina şuanda restore edilerek kentin sosyal hayatına farklı seçenekler katıyor.

Galata'da hemen heryer resmen kapanın elinde kalıyor.Yer sıkıntısı nedeniyle mağaza için Çukurcuma,Cihangir,Tophane gibi semtler de bu gelişmeden nasibini alıyor.
Cihangir'de dolaşırken ELENİ Vintage dikkatimi çekti.Butik sahibi Eleni Özgür kendiside bir tasarımcı.Mağazasında daha çok; kendi yakın çevresinden edindiği kıyafetleri moda severlere sunuyor.
Mağazaya adım atar atmaz kendinizi bir zaman yolculuğunda hissediyorsunuz.Eleni hnm bunu "buraya gelen çıkmak istemiyor" diyerek bu düşüncemi onaylıyor bir bakıma.

Eleni hnm 13 yıl önce mağazayı işleten Lara Kamhi'den aldığını, Lara hanımın resim atolyesi olarak kullandığını belirtti.Mağazada barok tarzda kıyafetler ağırlıklı, şapka ve eldiven koleksiyonu öne çıkıyor.
Kıyafetlerin bazılarını kiralık olarak verebiliyor.Şuan KanalD'de yayınlanan "Keşanlı Ali destanı" filminde rol alan Belçim Erdoğan kıyafetlerini Eleni hanımdan tedarik ediyor.Eleni hanımın misafirperverliği muhteşem, mutlaka gezmenizi öneririm.Mağazaya girer girmez farklı bir devre gideceksiniz buna eminim :)

iletişim:Eleni vintage Adile Naşit sk.No:3 Cihangir/Beyoğlu İstanbul









Yorumlar

Popüler Yayınlar