İstanbul'da taze bir nefes; Anadolufeneri


Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, İstanbul’da “nereye gitsek” diye düşünüyorsanız; Anadolufeneri  hiç şüphesiz harika bir seçenek olacaktır.Şehirden yalnızca bir saat uzaklıkta yeşille mavinin buluştuğu bir yerde kısa bir süreliğine de olsa temiz havayı solumak , biran için olsa da şehrin keşmekeşinden kurtulup huzur veren bir yerde olmak harika bır duygu.
İstanbul boğazına Karadeniz’den giren gemileri  Anadolufeneri selamlar. Fenerin bahçesinden boğazın girişinde ki muhteşem manzarayla büyüleneceğinize eminim.
Anadolufeneri, tesis bakımından kısıtlı seşenek olduğundan , Anadolukavağı kadar kalabalık değildir.Burada bulunan “Kaptanın yeri” müthiş manzarası , denizden avlanan günlük balık çeşitleriyle nefis bir gün geçirmenizi sağlayabilir.Menü fiyatları ne ucuz ne pahalı.
Fenerin hemen yanında bulunan Hamidi Evvel caminin balkonundan koyun muhteşem manzarası nı izleyebilirsiniz.Özel aracınızla ya da Kavacık’dan kalkan otobüslerle , orman içerisinden gidilen yol görülecek güzel manzaranın müjdecisi adeta.                                                                                      
İstanbul şu sıralar trafiği ile hepimizi biraz sıkıntıya soksada.Yanıbaşında bulunan güzelliklerle bu stresden uzaklaştırıp huzur verici bir görünüme bürünüyor.
Siz bence ne yapın edin bu güzelliği görün.Daha önce gittiyseniz bir daha görün.Anadolufeneri muhteşem manzarasıyla size kısa bir süreliğinede olsa rahatlatıcı bir terapi etkisi yapacaktır.
 Bu doyumsuz manzara istanbul'un hemen yanıbaşında.Şehirden biraz uzaklaşmak ve ayrıca , taze bir nefes almak için kesinlikle görülmeli.

 Kaptanın Yeri'nde manzara bu şekilde.Nefis balıkları yerken manzara bu lezzeti daha da arttırıyor.



İyi yüzme bilenler kayalıklardan denize atlarken.Siz siz olun azgın Karadeniz dalgalarına dikkat edin derim:)


Anadolufeneri yerlisi genelde geçimini balıkçılıkla sağlıyor.

 Fener ve yanında bulunan Hamidi Evvel cami Karadeniz ufkunu selamlıyor.

Rengarenk çiçekleri, yoğun orman dokusu üstüne, serin Poyrazın getirdiği nemli hava bölgenin zengin bitki türleri oluşumuna sebep olmuş.

Yeşillle mavinin kucaklaştığı Anadolufeneri' nde çocuklar güneşin ve  oynayarak mis gibi havanın tadını  çıkarıyorlar.






Hamidi evvel caminin balkonunda ki büyüleyici manzara , insana tüm dertlerini biran için unutturup huzur veriyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar