İstanbul'da "Lale Devri"

Merakla beklediğim görsel şölen, İstanbul'da  nihayet başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  bu yıl 8.si düzenlenen İstanbul lale Festivali; Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle İstanbulluların gözlerini alacağa benziyor.. Festival süresince İstanbul rengarenk bir bahar elbisesine bürünecek.
Bu renkliliği İstanbul'un hemen her köşesinde görmemiz mümkün olacak.Dişarda yol kenarlarında, parklarda doyumsuz görüntüler bizleri bekliyor. Yalnız belli başlı noktalar var ki özellikle Emirgan adeta büyüleyen bir gösteri sunuyor.


Kültürümüzde önemli bir yer tutan lale, Hollandalılar tarafından dünyaya ihraç ediliyordu. Turizmde ki pastayı tek başına Hollanda topluyordu. İBB'nin organisazyonun da artık İstanbul Lale festivali şehrin tanıtımında önemli bir rol üslendi. İstanbul'da ki bu renk coşkusunu görmek için gerek İstanbul dışından gerek Avrupa kentlerinden insanlar bu güzelliği yerinde görmek adına İstanbul'a geliyor.

Lale festivalini en iyi görüntülemek için tabi ilk iş olarak Emirgan'a gittim.Emirgan korusu hayli kalabalıktı,çocuklu aileler çoğunluktaydı.Dikkatimi çekense yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çekimi için Emirgan korusuna akın etmeleriydi.Nereye baksam bir fotoğrafçı eşliğinde çiftler fotoğraf çektiriyorlardı.Diğer bir çekim noktası için Yedikule surlarını tercih ettim.

Emirgan dışında, Gülhane parkı,Yıldız korusu, Beykoz korusu,Çamlıca koruları ve Üsküdar Fethipaşa korularını gezerek İstanbul'da ki lalelerin oluşturduğu görsel şölenin keyfini çıkararak,baharın tadını doya doya yaşayabilirsiniz.


Yedikule surlarında lalelere arka planda fon oluyor.


Yedikule surları


Yedikule surları



Emirgan korusu



Emirgan korusu




Lalelerden Türk bayrağı motifi. Emirgan korusu



Emirgan korusu Gelin-Damat fotoğrafı için güzel bir çekim alanı.




Hiç şüphesiz bu görsel şölenin en mutluları çocuklar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar