İstanbul'un simgesi sizce hangisi?

Londra'nın ünlü saat kulesi,Paris'in Eyfel kulesi,New York'un özgürlük heykeli ve  Roma'nın Colosseum'u.Dünya metropolleri bir sembolle zihnimizde yer alır.Adını bahsettiğimiz büyük metropoller genelde bir sembolle anılırlar.Bu durum İstanbul için biraz kafa karışıklığı yaratıyor.Sizce taşı toprağı altın olan İstanbul'u en iyi simgeleyen hangisi?Ayasofya,Galata kulesi,Kız kulesi,boğaziçi köprüsü yada tarihi yarımada silüeti mi?
İstanbul,diğer metropollerden farklı olarak gerek tarihi yapılarıyla gerek doğal güzellikleriyle bu konuda birden fazla seçenek ortaya koyuyor.Aslında bu bile İstanbul'un diğer rakiplerinden sıyrılmasına neden oluyor.Yurtdışında yayınlanan şehir rehberlerinde İstanbul'un simgesi olarak Ayasofya öne çıkıyor.Size göre İstanbul'u en iyi simgeleyen nedir?


Efsanelerle adı alınan Kız Kulesi , önceden Boğaz’dan geçen gemilerden vergi alınmak için kullanılırdı , 2000’de geçirdiği restorasyon sonrası İstanbul'u 360 derece keyfini çıkaracağınız restaurant olarak hizmet vermekte.


Osmanlı döneminde öemli bir yeri olan "Lale" edebiyat ve sanatta İstanbul'u simge olarak bir çok eserde kullanılmıştır.


İstanbul bir silüet kentidir.Mimar Sinan'ın tarihi yarımadaya inşa ettiği eserler şehre müthiç bir estetik kazandırmıştır.

Cenevizliler tarafından yeniden yapılan Galata kulesi; İstanbul'un diğer simgelerinden biri.Adını verdiği Galata semti, yapılan düzenlemelerle bugün restaurant,cafe ve bir çok ünlü tasarımcının butiği bulunduğu gözde bir mekan haline geldi.


Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine kavuşturan Boğaziçi köprüsü muhteşem manzarasıyla her zaman büyüleyici.



Bir zamanlar boğaz kıyılarını pembe mor olduğu söylenir eski İstanbullular tarafından.Bu güzelliği sağlayan erguvan ağacı şimdi ne yazık ki boğazın belli başlı yerlerinde bulunuyor.Rumelihisarı Erguvanın nispeten daha yoğun olduğu bir nokta.


Fotoğraflar : Erdem Kaşıkçı


Yorumlar

Popüler Yayınlar