Büyükada'da Sonbahar

Büyükada,prens adalarının en büyüğü ,en popüleri.Diğer adalardan yüzölçüm ve nüfus olarak üstünlüğündenmidir nedir, Büyükada diğer adalara nazaran(Heybeli,Burgaz,Kınalı) daha kalabalık olur hep.Halbuki şehirde ki kalabalıktan kaçıp biraz sukunet bulmak için geliriz.Özellikle yaz aylarında adeta izdiham olur Büyükada'da.Cafeve  restoranlarda yer olmaz,fayton için uzun kuyruk beklersin. ama yinede vazgeçmeyiz kalabalık olacağını bildiğimiz halde.Bunlar alışık olduğumuz sorunlar.alışık olmadığımız bunca fayton ve atın olması sebebiyle at dışkısının kokusunun adanın çoğu yerinde genzinizi yakacak derecede olması.
Büyükada'ya giderseniz fayton turu yapın ama mutlaka sokaklarında da dolaşın derim.Muhteşem tarihi ahşap evleri yakından görün.Adanın yerel halkı hafta sonları evlerinden çıkmadığını farkettim.Aynı şey yazın gittiğim tatil beldelerinde de mevcut.Sadece pencerelerden izlemekle yetinirler.Adanın mimari dokusu çok çok sayıda konak ve köşkler var fakat yemek konusunda kendine özgü bir mutfağının olmaması ilginç geldi bana. Av yasağı olmadığı dönemlerde balık yemek en ideali.Lodosun adalılar için iyi olmadığını öğrendim.Kuvvetli esen lodos nedeniyle vapur ve tekne seferlerinin iptal edilmesi ada sakinleri için sıkıntı yaratıyor malesef.Neyseki bu günlerce sürmüyor.
Sonbahar günü yaptığım çekimlerde,Büyükada adeta terkedilmişti.Sokaklar bom boş sadece kedi,köpek,martılara ev sahipliği yapıyordu.Boş olması işime geldi doğrusu aşağıda göreceğiniz kareler çıktı ortaya.Size önerim sadece yaz yetmez birde havaların serin olduğu günlerde görün Büyükada'yı.

Büyükada vapur iskelesi,hemen arka fonda betonlaşmış İstanbul görüntüsü..


Bir ada klasiği bisikletler.


Faytona binmek çok iyide o koku yokmu dayanılması zor :)


Yaşlı teyze köpeğiyle yürüyüş halinde.


Boş sokaklar en çok evcil hayvanları gezdirmek için elverişli.


Birbirinden görkemli ahşap yapılar adeta sanat şaheseri.


Rum yetimhanesi avrupanın en büyük ahşap yapısı.Tekrar devredilen bu yapının geleceği merak konusu.


Orman yolundan aya Yorgi kilisesine yürüyebilirsiniz.


Aya yorgi kilisesinin arkasında bulunan çınar ağacı sonbahar renklerine bürünmüş.


Yorumlar

Popüler Yayınlar