İstanbul'da büyüleyici kar manzaraları

Yağacak mı yağmayacak mı derken , İstanbul'a beklenen kar yağdı.Daha güzel görüntüler yakalamak için bu kar bana pek yeterli gelmesede hiç yokdan iyidir demek lazım.
Kar fotoğrafı için en uygun yerlerden biri olan Yıldız Parkı'ndan başladım.Çok az insanın geldiği saatte başladım çekime.Özellikle koruluk alan yaklaşık 15 cm karla kaplıydı.Beşiktaş merkezde ise kar yok denecek kadar azdı.Yıldız parkında bir çok sokak köpeği soğukta hayatta kalma savaşı veriyordu.Park yetkilileri belirli yerlere yiyecek bıraksada bu yeterli olmuyordu.

Yıldız parkından sonra yolumu Yeşilköy sahile çevirdim.Kumsalın karla oluşturduğu tezatı fotoğraflamak muhteşem bir duyguydu benim için.Kışın ıssızlığında karla örtülmüş kumun üzerinde yürümek güzel bir deneyimdi.Bu güzelliğe iki sokak köpeğinin eşlik etmesi ise tam bir süpriz oldu.Sevimli dost hayvanlar biraz sevgi gösterince öyle güzel poz verdiler ki görünce sizde hak vereceksiniz.
İstanbul'a kar yağdığında bütün basın trafik , ulaşım sorununa kitleniyor.Şehri kısa süreliğinede olsa beyaz bir pelerinle masalsı bir görünüme bürünen tarafını biraz ihmal ediyoruz.Bu şehir kar yağdığında başka bir güzel oluyor.


Taksim Gezi Parkı


Taksim Gezi Parkı


Taksim Gezi parkında çocuklar okullarin tatil olmasını fırsat bilip doyasıya karın tadını çıkardılar.


Yıldız Parkı Beşiktaş


Yıldız Parkı Beşiktaş


Yıldız Parkı Beşiktaş


Yıldız Parkı Beşiktaş


Yıldız Parkı Beşiktaş


Yıldız Parkı Beşiktaş


Çıragan Palas Beşiktaş


Yeşilköy Sahili


Yeşilköy Sahili


Yeşilköy sahilinde pati izleri:)


Karla kaplı kumsalın geçici ev sahibi soğuk havanın biran önce geçmesini bekliyor..


Yeşilköy sahili

Fotoğraflar: Erdem Kaşıkçı

Yorumlar

Popüler Yayınlar