İstanbul lale festivali

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'a da bahar biraz geç geldi.Önce erik ağacı açtı, sonra Mimozalar, Erguvanlar derken Lale zamanı da geldi çattı Şehr-i İstanbul'a. Bu yıl 7.'si düzenlenen "Lale festivali" nedeniyle Emirgan Korusu,Gülhane parkı, Yıldız parkı başta olmak üzere şehir rengarenk  lalelerin göz okşayıcı görüntüsüne kuşandı. Artık geleneksel hale gelen Lale festivali nedeniyle İstanbul'a şehir dışından hatta yurtdışından gelen insanlarında dikkatini çekmeye başladı.

Lalelerin en çok dikildiği ve peyzaj çalışmasının çok güzel olduğu Emirgan korusu muhteşem görünüyor.Birbirinden renkli lalelerle yapılan semazen,kuş,Türkiye görselleri gerçekten büyüleyiciydi. Bu güzelliği kaçırmayın zira sayılı günleri kaldı lalelerin.Fotoğraf çekmek,ailenizle yada sevdiklerinizle mis gibi boğaz havasını içinize çekip bu görsel şöleni görmenizi tavsiye ederim.

İstanbul gittikçe dünya metropolleri arasında daha da popüler oluyor,hersene artan turist sayısı, gelen yabancı diplomatların görevlerini tamamladıktan sonra yerleşmeleri bunun göstergesi.Bu devam edecek.Bu şehirde yaşamak gerçek bir ayrıcalık.Kentimize İstanbulumuza sahip çıkmalıyız.







Yorumlar

Popüler Yayınlar