İg dostlarıyla Gölyazı-Cumalıkızık

Sosyal medya şuan çok gündemde.Son olarak gezi parkı eylemleriyle daha da gündeme geldi.Sosyal medyayı farklı amaçlarla kullanıp insanları bezdiren, hakaretler ederek insanları soğutan bir kitlede mevcut.
Fotoğraf paylaşım sitesi İnstagram'ın iyi bir kullanıcısıyım. Burada tanıştığım arkadaşlarla bir gezi düzenledik. Fotoğraflarını beğenip yorum yaptığım insanlarla bir araya gelme düşüncesi az da olsa biraz endişeliydim. Otobüs yolculuğunda rutin giden yolculuk, Gölyazı'ya inip fotoğraf çekmeye başladığımız anda bambaşka bir hale büründü. Herkesin elinde fotoğraf makinaları, bir yanda cep telefonlarıyla en iyi görüntüyü yakalamaya çalışıyorduk. Birbirimize çektiğimiz fotoğrafları gösterip fikir alıyorduk, farklı açılar deniyorduk, hep bir yardımseverlik hakimdi ortama. En önemli gözlemim insanların yüzünde mutluluk fışkırıyordu. Böyle birlikteliklere ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha gördüm. Sosyal medya burda olduğu gibi iyi anlamda kullanılırsa insanları birleştirici yanı yadsınamaz. İnstagram aracılığyıla biraraya gelen birbirinden mesafece uzak yaklaşık 40 insan gezi boyunca çok eğlendik.Tüm arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Gezimiz Bursa ili sınırlarında bulunan Gölyazı ve eski bir Osmanlı köyü olan Cumalıkızık kasabasını kapsıyordu. Gölyazı'da sabahın sükûnetinde  huzur verici manzaralar bizleri bekliyordu.Balıkçı motorları, gölün dingin yüzeyi, tarihi evleri, direklerinde tüneyen leylekleriyle Gölyazı İstanbul'a sadece 2 saat mesafede harika bir yer. Gölyazı'da farkettiğim  bakımsızlığı oldu.Gittikçe ziyaretçisi artacak Gölyazı, biraz daha iyi korunsa çevre düzenlemeleri yapılsa, evler onarılsa çok daha insan ziyaret edecektir. Bu da  Gölyazı'nın ekonomisine katkı demektir.

Cumalıkızık ise girer girmez o taş döşeli sokaklarıyla dikkati hemen çekiyor. Mimarisi ahşap, kerpiç evlerin yoğun olduğu Cumalıkızık bir yamaca yaslandığında sokaklar yokuş biraz. Ama bu yokuşlar fazla zorlayıcı değil.Cumalıkızık dizi film Kınalı kar sayesinde tanınmış bir kasaba.Pazar günü gittiğimiz için kalabalıktan fotoğraf çekerken epey zorlandım.Neyseki yağmasını istediğim yağmur bu konuda biraz yardımcı oldu:)

Büyükşehirlerde yaşayan bizler, yoğun iş hayatından epeyce hırpalanıyoruz, bu rahatlatıcı gezileri çok defa erteliyoruz. Gidip geldikten sonraki ruh hali gerçekten çok farklı oluyor. En önemlisi yüzünüzde bir gülümseme oluyor. Sizde çıkın gidin yakın bir yere yada uzağa farketmez ki , dostlarınızla, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle size çok iyi gelecektir.Hadi o zaman ertelemeyin bir program yapın kendinizi şehirden dışarıya atın:)


Gölyazı'da, rızkını aramaya çıkmadan önce,sabahın erken saatlerinde balılçılar hazırlıklara başlar.


Gölün huzur verici dinginliği insanı rahatlatıyor.


Motor sesi şehirden farklı daha bir hoş geliyor insan kulağına.


İstanbul'da martılar ve güvercinler neyse, Gölyazıda da leylekler hayatın bir parçası.


Balçık ve ahşap malzeme kullanılarak günümüze kadar ayakta kalmış bu tarihi evlerde ne hikayeler yaşandı kim bilir?


Cumalıkızık, taş döşeli sokakları, cumbalı evleri, güzel insanlarıyla kısa bir süreliğine de olsa başka bir duygu yaşatıyor.


Cumalıkızık da yöresel tatlardan Cevizli ekmek, görünümüyle, kokusuyla çok davetkar, bir tane aldım tadı nefisti.


Kadınlar üretken Cumalıkızık'da bunu her köşesinde hissedebilirsiniz.Evlerinin avlusunda erişte doğrarlarken.



Dünyanın en dar ikinci sokağı burası.Gezimiz sırasında tadilatta olduğundan yürüme şansına nail olamadım.


Kerpiç ev hala zamana karşı direniyor inatla.


Taş döşeli sokaklarını ıslak çekmeyi aklımdan geçirmiştim.Mevlam sesime cevap verdi ve bu güzel anı ölümsüzleştirdim.


Sağlı sollu çiçeklerle bezenmiş bir sokak.sessiz huzurlu, korna sesi, insan gürültüsünden uzak.Hergün bu sokaktan geçen insanlar buranın değerini bilmeli.


Tarladan toplanmış domateslerin bu harika görüntüsü "ye beni" derken sadece fotoğraflamakla yetindim:(


Gezi dönüşünde Yalova feribot iskelesinde acaba günbatımını yakalarmıyız derken bulutlu kapalı havada güneş umudumuz azalmışken adeta bize göz kırparak günümüzün güzelliğini taçlandırdı.




Feribot  günün kızıllığında iskeleye yaklaşırken. Bize bu güzel anları yaşamamıza katkıda bulunanlara burdan tekrar teşekkürler. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar