Çocuklar

Minicik yüreklerinde kocaman sevgi vardır. Duygularını çok kolay belli eder çocuklar. Bir hediye almışsa hemen yansır yüzüne tebessüm eder, yada babası kızmışsa asar suratını, istediği oyuncak alınmamışsa başlar ağlamaya. Biz yetişkinler gibi değildir çocuklar, duygularını saklamazlar, yansıtırlar bir şekilde. Belkide bu yüzden seviyorum çocuk fotoğrafları çekmeyi.

Çocuklara biraz ilgi gösterildiğinde hemen arkadaş olunabileceğini deneyin farkedeceksiniz.Onlarında isteği aynı ilgi ve şefkat.İçlerinde hesap kitap yapmadıkları için biraz sevgi gösterdinizmi açarlar yüreklerini size. Çocuk fotoğrafları çekerken hiç zorluk çekmiyorum.Tabi bunda yaklaşım tarzınız da önemli. Yanımda bazen ufak hediyeler yada bisküvi,kraker tarzında yiyecekler taşıyarak onlara hediye ediyorum.

Çocuk fotoğrafları için mekan ayırt etmiyorum, Balat'ın tarihi sokaklarında da , Çeşme Alaçatı sokaklarında da, ya da bir festivalde de çekim yapabiliyorum. fotoğraf çekerken içten , samimi olduğumu ve amacımın onu en güzel ifadesini yakalamak olduğunu hissettirdiğim an daha bir güven kazanarak poz vermeye kendisi başlıyor.arada konuşmalar, şakalaşmalar tabi ebeveyneriyle iletişim de çok önemli. Çoğu anne-baba artık niye çekiyorsun, kime çekiyorsun amacın ne? gibi sorular sormuyor. anna-babanında güvenini kazanınca fotoğraf artık keyife dönüşüyor bazen epey uzuyor izin isteyip çekime devam ediyorum:)

Evet zor şartlarda geçinen çocuklar da var, küçük yaşta çalıştırılan,hatta evlendirilen,  sokaklarda yaşayanlar bu uzayıp gider malesef. Bunu yapan ise biz yetişkinleriz. Onların küçücük sevgi dolu pırlanta yüreklerini yaptığımız yanlışlarla bizler kirletiyoruz.Bu zor koşullara, yaşadıkları mağdurluklara, haksızlıklara , hayatlarının en güzel en eğlenceli zamanlarını biz yetişkinler yaptığımız yanlışlıklar yüzünden çocukların bugününü mahvettik. Bundan sonrası için en azından birşeyler yapmalıyız.
Aşağıda ki fotoğraflara bakın ve gözlerinde ki yüreklerinde ki o masum sevgiyi bir daha farkedin.





















Yorumlar

Popüler Yayınlar